Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2019

 

Novinky 2019

 

Krásné vánoce a šťastný nový rok

přeje CHS Star Moravia

a CHS z Jirgalova dvora

 

10.jpg

5.jpg

 

 

 

 

 

4.jpg

 

Izzi zkoušky

 

o víkendu 16 a 17.11. se naše odchovankyně Izzi Star Moravia ( Grace Star Moravia x Sebastian Fino Bohemia) účastnila hned dvou zkoušek z výkonu. V sobotu nastoupila na zkoušky z vyhledávání a nahánění zvěře v houštině, kde si odnesla samé čtyřky a v konečném hodnocení druhé místo. V neděli pro změnu nastoupila na zkoušky nováčků. Zde obdržela také plný počet bodů v čase 12 sekund. Tímto jejím majitelům manželům Bártovým srdečně gratulujeme a děkujeme za pěknou prezentaci našeho chovu. 

 

izzi-zn-2.jpg

 

 

izzi-zn.jpg

 

 

Hony, hony a zase hony.. 

 

Listopad a prosinec jsou opět ve znamení naháněk  a honů.. Letos jsme doma na velké hony už nechali odpočívat naši babičku Bergie a chodili už jen mladší ročníky.. Bergie a Barcelona se ale účastnili honů na kachny u nás ve sdružení.. Pár fotek z honů zde: 

etika-hon-marsovice-2019-2.jpg Etika hon kachny Maršovice

Etika a Kira hon Židlochovice etika-hon-zidlochovice-2019.jpg

etika-hon-zidlochovice-2019-3.jpg Etika hon Židlochovice

Etika a Beatrice hon Maršovice hon-marsovice-2019-etika-a-bea.jpg

hon-zidlochovice-2019.jpg David a Kira hon Židlochovice

 

 

Nová posila

 

Tak trošku náhodou a shodou všech okolností, se v neděli 10.11. dostala k nám na dvůr malá fenka maďarského ohaře Beatrice z Doubravice nad Moravou . Beatrice pochází z chovu pana Smékala a je dcerou feny Agnes z Doubravské kovárny( na společné fotce), kterou David měl možnost cvičit. Její bábou a prabábou jsou feny Handy a Fidorka z Chlumčanské doliny, které jsme také znali. Všechno to byly feny velice pracovité, chuťové.. Otcem Beatrice je všestranný pes Csárdás Danitty. Věřme tedy, že tato malá fenka bude neméně šikovná a pracovitá jako její rodiče.  Dne 11.11.oslavila Bea půlrok svého života. Je tedy jen o malinko starší než naše Fanny. Ta svůj první půlrok oslaví 25.11.2019. 

 

stazeny-soubor--5-.jpg

stazeny-soubor--4-.jpg

 

 

 

Éčka slaví...

 

Dne 10.11.2019 oslavil vrh E maďárků z Jirgalova dvora svoje druhé narozeniny. Tak všem sourozencům naší Etiky přejeme všechno nejlepší !! 

 

3t-3.jpg

 

 

Etika první hon

 

Je podzim a zase nám začalo období honů.. Etika měla svoji premiéru na honě na drobnou v Žatčanech a její práce nás velice potěšila. 

prvni-hon-zatcany-2019.jpg

prvni-hon-zatcany-2019-2.jpg

 

 

Indigo Star Moravia

 

Ze Slovenska došla po dlouhé době fotka Indiga. Také on dělá svému pánovi radost a je nepostradatelným pomocníkem při lovu:-)

 

indigo-1-rok.jpg

 

 

Indy další zkoušky.. 

 

Během víkendu 19.-20.10. se malý Indy s panem Houdkem opravdu pochlapili. Nejprve v sobotu nastoupili na Barvářské zkoušky honičů. Tam si odnesli limitní známku 2 z odložení, čímž spadli do II.ceny. Jinak tyto zkoušky udělali ve čtyřkách..

Následně hned na to v neděli úspěšně startovali na Zkouškách nováčků z norování, kde získali plný počet bodů, I cenu/ 84b. Tímto jim velice velice gratulujeme a děkujeme.

A opravdu před panem Houdkem smekáme za to, co s Indym během 5-ti měsíců dokázal. Jsou to skvělí parťáci! 

 

Zde je ještě jednou výčet jejich letošních úspěchů:

5/19 .... Zkoušky vloh  I.cena/184b   2.místo

7/19... Lesní zkoušky  I.cena/260b 1.místo

8/19 ... Zkoušky z vyhánění zvěře   I.cena/83b 2.místo

10/19... Barvářské zkoušky    I.cena/112b  1.místo

10/19.... Barvářské zkoušky honičů    II.cena/188b

10/19.... Zkouška nováčků   I.cena/84b

indy-bzh-1.jpgindy-bzh.jpg

indy-zn-1.jpgindy-zn.jpg

 

indy-1.jpg

 

 

Všechna štěňátka už mají nový domov.. 

 

A nám nezbývá než jim popřát, aby se jim u nových pánečků líbilo a dělali jim jen samou radost! 

spolecna-6-t.jpg

 

 

Etika lesní zkoušky podruhé..

 

Vzhledem k tomu, že jsme nevěděli, jak dlouhou bude mít Etika po úraze rekonvalescenci, tak jsme ji nahlásili na poslední lesní zkoušky, které se tento rok měly konat.  A to na 12.10.2019 do Velkých Popovic na Praze - východ. Mezitím jsme ještě přihlásili pro jistotu lesní zkoušky v Třebíči. Ty jsme sice úspěšně absolvovali, ale vzhledem k tomu, že zkoušky v Praze byly již zaplacené, tak jsme jeli i tam:-) A dobře jsme udělali.. Etika opět předvedla velice pěkný výkon a zkoušky dokončila v I.ceně s 236 body na krásném 2.místě z 10 ti psů. Jednu trojku dostala akorát na vlečce, kdy ji hlouček turistů se psy pobíhajícími na volno zmátl a ona se vydala k nim a nedodržela stanovenou trasu.. Zajíce ale nepustila a donesla:-) Tímto gratulujeme vítězce se psem MOK a rozhodčím děkujeme za korektní posuzování.

Video, kde je možné shlédnout mimo jiné i Etiku na ohrádce a vlečce s liškou můžete vidět zde: https://www.youtube.com/watch?v=6n4-U7YtwQw

a fotky z celého dne můžete shlédnout zde: https://www.zonerama.com/QikopsGalerie/Album/5984292?secret=s71bs0SdeTqUge5d22t9o4DKf

 

unnamed--4-.jpg

unnamed--7-.jpg

unnamed.jpg

 

 

 

Indy Star Moravia

 

Dne 5.10.2019 Indy oslavil svoje první narozeniny. A to vskutku překrásně, neboť svému majiteli p. Houdkovi připravil veliký dar v podobě vítězství na barvářských zkouškách konaných při OMS Ústí nad Orlicí. Uspěl v I ceně se 112 body.  My jim oběma tímto velice gratulujeme a moc a moc děkujeme, že jméno naší chovatelské stanice ukazují v tom nejlepším světle. Ještě jednou díky pane Houdek! 

indy-bz.jpg

Tímto naše gratulace k prvním narozeninám patří také Indyho sourozencům Ittě, Izzi, Irovi, Irovi a také Indigovi. Mnoho šťastných chvilek miminka naše.. :-)

pejsci-5-tydnu.jpg

fenky-5-tydnu.jpg

 

Brita a Fanny nové fotky

 

Za překrásné fotky našich budoucích nadějí opět děkujeme Lucce Pajerové

 

8-m.jpg

8-m-2.jpg

5-m.jpg

5-m-2.jpg

 

 

Štěňátka 6 týdnů

 

Štěňátka se mají dobře, jsou veselá, dobře prospívají.. Všechna štěňátka jsou již rezervovaná. V galerii si můžete prohlédnout fotky, za které opět moc děkujeme Lucce Pajerové: 

https://photos.google.com/…zRn

leo.jpg

 

 

 

Etika lesní zkoušky

 

Dne 7.9. se  na OMS Třebíč konaly Lesní zkoušky ohařů a ostatních plemen. Na tyto zkoušky byla nahlášena také naše Etika( Barcelona Star Moravia x Crazy Tajemství Karpat). 

Už od rána z nebe tekly proudy vody a Etiku jsem musela z boudy smykem vytáhnout, jak se jí nikam nechtělo.. Zkoušky se konaly v Budišově. Přihlášeno bylo celkem 12 ohařů. My jsme si vylosovali číslo 11.  Jako první se šlo na ohrádku. Vzhledem k tomu, že z 10ti psů před námi padla nula, jedničky, dvojky, trojky a jen 2 čtyřky, jsme nastoupili s velikou obavou. Liška byla celkem těžká a v zimní srsti. A aby toho nebylo málo, tak při přeskoku Etice spadla do příkopy. Ta ovšem bez jakéhokoliv zaváhání pro lišku skočila a z příkopy s ní vyskočila a s vrtícím proutkem jí předala.. Od rozhodčích sklidila velikou pochvalu a od korony veliký potlesk. Pan vrchní rozhodčí vše komentoval slovy: Liška skoro větší než fenka a jak si s ní poradila:-) Měla jsem velikou radost! 

lz-budisov-2019-3.jpg

Po té následovaly další disciplíny. Nejprve klidy na stanovišti, drobné disciplíny, barvy a nakonec vlečky. Terén byl vzhledem k řádění kůrovce v tomto lese dost těžký, bylo zde spousta ostružiní a vysoké trávy. No a zrovna tu jsme měli na vlečkách. Tráva byla daleko vyšší než Etika a ta se jen stěží v ní proplétala. Zvěř ale nepustila a opět sklidila veliké pochvaly od pánů rozhodčích, jak se s terénem vyrovnala. Nakonec byla jediným psem, který zkoušky dokončil se samými čtyřkami a tyto zkoušky vyhrála. 

 Z 12ti ohařů dokončilo šest, z toho pět v  první ceně a jeden ve druhé. Tímto pánům rozhodčím děkujeme za korektní posuzování a všem co dokončili velice gratulujeme. 

lz-budisov-2019.jpg

lz-budisov-2019-2.jpg

O to větší je naše radost, vzhledem k tomu, že ještě začátkem července jsme nevěděli, zda Etika ještě bude vůbec chodit.. Při venčení se srazila s naší Pony a následně ochrnula na zadní část těla.. Následovaly rentgeny,magnetická rezonance, odběr mozkomíšního moku. Ty jen potvrdily zhmoždění míchy a mozku a nastala dlouhodobé rekonvalescence. Měsíc byla chudák zavřená pouze v kleci a následující měsíc začala rehabilitace.. K překvapení i samotného neurologa MVDr. Tomka na klinice Jaggy se stav začal postupně dost zlepšovat a tak jsme se v srpnu vrhli do "oprašování" nácviku na lesní zkoušky, které už jsme měli předtím nacvičené..

Tímto děkujeme všem veterinářům a našim kamarádům za podporu. Byly to opravdu těžké dny plné slz a beznaděje... O to větší radost nyní máme, že úraz nezanechal žádné následky a Etika je v pořádku. 

uraz-cervenec-2019.jpg

 

 

Štěňátka 3 týdny

Poprvé venku...  Štěňátka dobře prospívají, mají za sebou už první odčervení a stříhání drápků. 

Volné máme už jen dva pejsky a to v barvě hnědý bělouš a černý bělouš. V případě zájmu volejte na tel 721 759 009 D.Jirgala nebo pište na email starmoravia@seznam.cz

 

3-tydny-2.jpg3-tydny-22.jpg

stazeny-soubor.jpg

 

 

Aron podzimní zkoušky

 

Opět krásná zpráva ze Sedlčan.. Náš odchovanec Aron z Jirgalova dvora ( Elza z Hroudova dvora x Willy von Geestmoor) složil podzimní zkoušky v plném počtu bodů a tyto zkoušky vyhrál!!

Moc Lukášovi gratulujeme. Má prvního psa a v roce a půl už třetí zkoušky v I.ceně, tak to je krásné.. Jsme na Vás oba moc pyšní! :-)

 

aron-1-rok.png

 

 

Štěńátka NKO 10 dní

 

Volné máme pejsky černého a hnědého bělouše.. V případě Vašeho zájmu o štěňátko z tohoto perspektivního spojení nás můžete kontaktovat: Jirgala David 721 759 009 nebo starmoravia@seznam.cz

 

10-dni.jpg

 

 

Naše malé fenky vystavují... 

 

 Jak maličká maďarka Fanny, tak větší pointra Brita mají ty správné vlohy, jaké mají ohaři mít.. Dělají nám radost! 

 

prvni-vystaveni-krepelka.jpg

vystaveni.jpg

 

 

A zase ten Indy.. 

 Pan Houdek s malým Indym rozhodně nazahálí.. Po krátké době jsme opět dostali úžasnou zprávu. Indy ve svých 10-ti měsících složil další zkoušky a to Zkoušky z vyhledávání, vyhánění  a nahánění zvěře.. A opět v I.ceně s 83 body. A nám nezbývá než opět gratulovat a hluboce před pánem smeknout... 

 

indy-lz.jpg

indy-diplom.jpg

 

Štěňátka jsou na světě !!

 Tak jsme se dočkali.. 16.8. se Kira stala podruhé maminkou a světlo světa spatřila jedna fenka a 5 pejsků:-) Volné máme pejsky v barvě hnědý i černý bělouš. 

 

1-den-2.jpg

1-den.jpg

 

Kira týden před porodem... 

 Kira ( Elza z Hroudova dvora) se nám již pěkně zakulatila. Do týdne by jsme měli na svět přivítat vrh B německých ohařů krátkosrstých. 

 

tyden-do-porodu.jpg

 

 

Etika klubová výstava Zákupy

v sobotu 10.8. se v Zákupech konala Klubová výstava MOK. Etika ( na první fotce uprostřed) poprvé nastoupila ve třídě pracovní a v konkurenci 13 fen si odnesla od pí rozhodčí z Francie N. Parent velice pěkné ohodnocení a ocenění V3. Děkujeme také Evce Poledníkové se kterou jsme ten dlouhý výlet absolvovalismiley

sv-zakupy-2019.jpg

kv-zakupy-2.jpg

 

 

Áron vodní zkoušky

v sobotu 10.8. úspěšně složil v I.ceně  zkoušky z vodní práce náš odchovanec Áron z Jirgalova dvora( Elza z Hroudova dvora x Willy von Geestmoor).  Tímto jeho majiteli L. Dlouhému gratulujeme! 

 

aron-1-rok.png

 

 

Indy lesní zkoušky

 

od Houdků přišla úžasná zpráva. Indy Star Morarvia ( Grace Star Moravia x Sebastian Fino Bohemia) ve svých 9 měsících úspěšně absolvoval Lesní zkoušky malých plemen  , které pořádat OMS Ústí nad Orlicí. Indy zkoušky dokončil v I.ceně / 260b a tyto zkoušky vyhrál!!! 

Moc moc panu Houdkovi gratulujeme a děkujeme za překrásnou prezentaci šikovnosti našich štěňátek:-)

indy-lz.jpg

 

 

Agy výstava Moldávie

 

 

Z Polska došla opět skvělá zpráva. Naše malá odchovankyně Agy z Jirgalova dvora ( Elza z Hroudova dvora x Willy vom Geestmoor) absolvovala mezinárodní výstavu v Moldávii. Po dny konání výstav si postupně odnesla tyto tituly: 2x J CAC, 3x CAC, 5x BOB, 3x CACIB, BOG I, BOG III, BOG IV a dokončila tyto šampionáty!!

Junior Champion of Moldova

Champion of Moldova

GRAND Champion of Moldova

Junior Champion of Transdniestria

Champion of Transdniestria

Tímto jejímu majiteli velice moc gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší CHS za hranicemi:-)

agy-moldavia-2019.jpg

agy-moldavia-2019-3.jpg

agy-moldavia-2019-2.jpg

      

 

 

 

Naše nová posila

 

Vzhledem k tomu, že Barcelona dosáhla věku 8-mi let a měla svůj poslední vrh, tak bylo jasné, že jedna z fenek zůstane doma.. Volba nakonec padla na fenku s šedým obojkem, která dostala jméno Fanny. Tak toto je ona. Nová členka naší velké psí rodiny:-)

 

fanny-5-tydnu.jpg

fanny-5-tydnu-2.jpg

 

Naše štěňátka 

 

Všechna naše štěňátka, jak jezevčíci Star Moravia, tak maďárci z Jirgalova dvora, už mají své nové domovy.. A my jejich pánečkům přejeme, aby jim jejich štěňátka dělala jen a jen samou radost. Tak jako to máme my!:-) Život bez psa není život.. A hlavně ne, bez loveckého psa!!! :-) Těšíme se, že se všichni dostali do skvělých rukou a že se s nimi na nějaké výstavě nebo zkouškách uvidíme. A hlavně, že je jejich majitelé budou mít rádi a  oni zase je:-) 

 

spolecne-4-tydny.jpg

 

 

 

Nové fotky štěňátek

 

v pátém týdnu proběhlo takřka tradiční focení štěňátek, za které moc děkujeme naší kamarádce Lucce Pajerové. A jak její úsilí a výběr z takřka tisíce fotek dopadl se můžete podívat zde: 

maďárci F z Jirgalova dvora

5-tydnu.jpg

https://photos.app.goo.gl/mKgfWoqithYVEJLU6

a jezevčíci Star Moravia 

6-tydnu.jpg

https://photos.app.goo.gl/BFZVtacGZzZxQkDu8

 

 

Itta Národní výstava

dne 29.6.2019 se v Klatovech konala Národní výstava psů. Tentokráte jsme měli zastoupení v jezevčících. Ve třídě dorostu měla svoji premiéru naše odchovankyně Itta Star Moravia ( Grace Star Moravia x Sebastian Fino Bohemia). Ta si od pana rozhodčího Frnči odnesla pěkný posudek a ocenění VN 1. Tímto manželům Pánkovým gratulujeme a děkujeme za pěknou prezentaci našeho chovu:-)

 

itta-klatovy-2019.jpg

 

 

Aston Klubová výstava

dne 23.6.2019 se na Konopišti konala Klubová výstava anglických ohařů.  Naši CHS zastupoval odchovanec pointra Aston z Jirgalova dvora ( Xaira z Mešinské hájovny x Bak). Ten si v konkurenci čtyř psů odnesl od paní rozhodčí ze Srbska ocenění V2, res.CAC. Tímto jeho majitelům Panským gratulujeme a děkujeme za pěknou prezentaci:-)

 

aston-kv-konopiste-2019.jpg

aston-kv-konopiste-2019-2.jpg

 

Etika INTERCANIS 2019

 

dne 22.6.2019 se na výstavišti v Brně konala mezinárodní výstava psů Intercanis. Z našich psů a odchovů byla nahlášena tentokráte pouze Etika (Barcenona Star Moravia x Crazy Tajemství Karpat).  Ta si ze třídy otevřené odnesla od pí rozhodčí z Maďarska Zsusanny Farkasháziné Folkmann velice pěkný posudek a ocenění V1, CAC. Ještě teď mi v uších zní její věta: "Je to velice elegantní fena.... ". Následně jsme nastoupili do boje se všemi nejkrásnějšími fenami ze všech tříd a opět jsme se nestačili divit, když jsme si odnášeli titul CACIB. O to bylo větší naše překvapení a si nejen naše, když Etika získala i titul BOB. Bylo vidět, že se paní rozhodčí pravdu líbí. Tímto děkujeme paní rozhodčí za velice pěkný posudek i ohodnocení a Lucce Svobodové za to, že nám půjčila sprej na tlapky:-) Díky!

Odpoledne v závěrečných soutěžích FCI VII. skupinu opět posuzovala paní rozhodčí Folkmann a Etika si v silné konkurenci všech nejkrásnějších jedinců odnesla ocenění BIG II. 

 

internacanis-2019-big-2---4.jpg

internacanis-2019-big-2---5.jpginternacanis-2019-big-2.jpg

 

 

Štěňátka společné foto:-)

aneb, maďarští jezevčíci a jezevčí maďaři:-)

 

spolecne-4-tydny.jpg

 

 

Etika klubová výstava

dne 1.6.se v Náměšti na Hané konala Klubová výstava maďarských  ohařů. Přihlásili jsme Etiku poprvé do mezitřídy. Zde v konkurenci šesti fenek si od pí rozhodčí L. Svobodové odnesla velice pěkný posudek a ocenění V1, CAC. Tímto paní rozhodčí děkujeme za korektní posuzování, udělala nám velikou radost:-) 

kv-namest-2019.jpg

kv-namest-2019-3.jpg

kv-namest-2019-2.jpg

kv-namest-2019-cac.jpg

 

Arany z Jirgalova dvora

 

od Kolína došla zpráva, že na že Arany - NKO ( Elza z Hroudova dvora x Will von Geestmoor ) složila úspěšně ZV a PZ. Oboje zkoušky absolvovala pod záštitou Klubu krátkosrstý ohař. ZV proběhl jako Memoriál V.Vančury se zadáváním titulu CACT a Arany si z něj odnesla I.cenu/212b. PZ byly také klubové se zadáváním titulu CACT.  Tady díky limitní známce na přinášení kachny z vody padla Arany do II.ceny. Jinak měla celé zkoušky ve čtyřkách. Celkově tedy II.cena/278b. Tímto p.Vachovi ( úplně vlevo) gratulujeme a děkujeme za prezentaci našeho chovu. 

 

arany-pz.jpg

 

 

Vrh F z Jirgalova dvora je na světě!! 

 

dne 25.5.2019 přišel na svět poslední vrh Barcelony po psovi Izrael Vives Bohemia. Máme dvě fenky a tři pejsky. Štěňátka i maminka jsou v pořádku. 

V případě, že budete mít zájem o štěňátko - pejska -z tohoto perspektivního spojení, tak nás můžete kontaktovat na tel 606 183 293. Uvítáme zájemce o lovecký výcvik, výstavy a chov! 

 

2-dny.jpg

 

 

Vrh D z Jirgalova dvora slaví..

 

dne 21.5.2015 přišel na svět vrh D z Jirgalova dvora maďarských ohařů. Slaví tedy svoje 4 narozeniny. A tak přejeme všechno NEJ Derby, Dajuně, Dannymu, D´Cesarovi, Dantemu, Dessy, Dust a Donně. Hodně zdravíčka mravenečci naši:-)

 

 

Vrh J Star Moravia

dne 21.5.2019 přivedla Grace na svět postupně 5 fenek a dva pejsky. Maminka i štěňátka jsou v pořádku:-) 

 

1den2.jpg

 

 

Podzimní zkoušky ohařů

sobota 18.5. se nesla ve znamení konání podzimních zkoušek. Od Jihlavy nám došla zpráva, že naše odchovankyně NKO Abra z Jirgalova dvora ( Elza z Hroudova dvora x Willy von Geestmoor) úspěšně složila podzimní zkoušky v 1.ceně, kdy obdržela od pánů rozhodčích pouze známku tři z klidů před pernatou i srstnatou a trojku z postupování. Jinak ve čtyřkách. Gratulujeme a děkujeme za pěknou prezentaci naší CHS. 

 

abra-pz-1.jpgabra-pz-2.jpg

 

Podzimní zkoušky ohařů se zadáváním titulu CACT se konaly také v Těšanech pod záštitou Moravskoslezského klubu anglických ohařů. Na start se postavilo 22 různých plemen ohařů. my jsme měli nahlášenu Etiku z Jirgalova dvora( Barcelona Star Moravia a Crazy Tajemství Karpat). Etika stejně jako ostatní ohaři se musela vyrovnat s prudkou změnou teplou, kdy z necelých 10 ti stupňů se teploty vyšplhaly na 22 st C. To se promítlo zejména v rychlosti a tak si postupně odnesla následující známky.. Rychlost 3, spol.hon 3, klid před zvěří srstnatou, na kterou jsme bohužel nepřišly 3 a přinášení kachny z hluboké vody 2. Celkově obsadila 5.místo I.cena/282 bodů.  Tímto splnila poslední podmínku chovnosti a stala se z ní CHOVNÁ FENA!

Děkujeme pánům rozhodčím za korektní posuzování a všem umístěným i těm kteří dokončili srdečně blahopřejeme. Výsledková listina k nahlédnutí zde: http://www.mskao.cz/pdf/190518-PZ_vysledkova_listina.pdf

stazeny-soubor--5-.jpg

stazeny-soubor--10-.jpg

stazeny-soubor--12-.jpg

stazeny-soubor--7-.jpg

stazeny-soubor--21-.jpg

etika-pz-tesany-1.jpg

etika-pz-tesany-3.jpg

 

 

Vrh B Star Moravia slaví... 

dne 7.5. svoje krásné osmé narozeniny oslavil vrh B maďarských ohařů CHS Star Moravia. A tak Barceloně, Bee, Beryss, Baronovi, Benovi a Bradlymu posíláme velké gratulace a přejeme vše nejlepší!! Baiře posíláme pozdrav tam nahoru.. 

 

b-star-moravia.jpg

 

Indy Star Moravia ZV

dne 4.5. se v tom nejlepším světle na zkouškách vloh ukázal náš odchovánek Indy Star Moravia (Grace Star Moravia x Sebastian Fino Bohemia) , když ve svých 6-ti měsících tyto zkoušky absolvoval v plném počtu bodů!! Tímto jeho majiteli panu Houdkovi gratulujeme a děkujeme za krásnou prezentaci našeho chovu! 

indy.jpg

 

indy-zv-2.jpgindy-zv.jpg

 

 

Bravery zkoušky vloh

 

27.4. se naše malá bordička Bravery Slovakia Royal Hunter - Brise účastnila Zkoušek vloh na OMS Brno-město. Měla štěstí na zvěř a tak kromě dobrého nosu předvedla i hlasitost na stopě zajíce. Tímto celé zkoušky v plném počtu bodů vyhrála. 

 

zv-2.jpg

zv.jpg

 

Aron z Jirgalova dvora ZV

Také už naši malí kraťásci se začínají objevovat na zkouškách.. Prozatím máme nahlášený výsledek Arona ( Elza z Hroudova dvora x Willy von Geestmoor), který pouze s jednou trojkou z klidů před srstnatou, kterou neměl, obsadil krásné druhé místo! Tímto jeho majiteli Lukášovi Dlouhému gratulujeme a děkujeme za prezentaci našeho chovu! 

 

aaron-7-mes.jpg

 

 

Brita už vystavuje 

 

Máme doma jedno štěňátko a asi o to šikovnější:-) Brita už od pátého týdne začala pěkně vystavovat:. Prozatím jsou to bažantí letky:-)  Hlavně aby jí to vydrželo:-) :-)

 

brita.jpg

 

 

Indy Star Moravia

 

došly nám nové fotky Indyho.. Má za sebou svod, kterým úspěšně prošel a roste z něj velký fešák!!

 

indy.jpgindy-2.jpg

 

 

Grace i Barcelona potvrzená březost!! 

 

po návštěvě veterinární ordinace MVDr. Dvořáka můžeme prozradit, že obě naše fenky, jak jezevčice Grace Star Moravia, tak maďarská ohařka Barcelona Star Moravia, jsou březí! 

V případě zájmu o štěňátka z těchto především pracovních, ale i výstavně úspěšných spojení nás můžete kontaktovat na tel 606 183 293 popř starmoravia@seznam.cz ( jezevčíci) nebo 721 759 009 popř d.jirgala@seznam.cz (maďaři). Oboje štěňátka budou k odběru caa na konci července. Už nyní se těšíme, jak bude u nás na dvoře po dlouhé době veselo:-)!! 

 

sono.jpg

 

 

 

Etika příprava na PZ

 

video Etiky s  vystavením koroptví můžete shlédnout zde: https://youtu.be/E5Z04dy-sTI

 

MVP České Budějovice

dne 13.4. se konala na výstavišti v ČB Mezinárodní výstava psů. Naši CHS zastupovala Etika z Jirgalova dvora, která naposledy ve třídě mladých si od pana rozhodčího Řehánka odnesla velice pěkný posudek a ocenění VD. Za velice pěkné předvedení opět děkujeme Lence Pokorné. 

Náš odchov jezevčíků vrhu I Star Moravia reprezentovali ve třídě dorostu sourozenci Iro a Izzi. Povzbudit je přišla i Itta( na fotce zleva, uprostřed Iro, vpravo Izzi). Oba dorostenci dostali ocenění VN1 a my jejich majitelům Petře a Hance děkujeme za pěknou prezentaci a těšíme se, až je uvidíme na dalších výstavách a zkouškách:-)

 

mvp-cb.jpgmvp-cb-2.jpg

mvp-cb-4-19-itta-ir-a-izzi.jpg

 

 

Vrh G oslavil 7 narozeniny !!!

 dne 17.3.2019 oslavil svoje sedmé narozeniny vrh G Star Moravia... A tak Giře, Gině, Grace, Geimi, Glorii, Gennymu, Gerrymu a Grimovi přejeme VŠECHNO NEJLEPŠÍ!! Miminka naše.. A Goofy, ty tam nahoře dávej na maminku Eyru pozor !!

vrh-g-star-moravia.jpg

 

 

Agy Polský junior šampion ! 

z Polska došla další skvělá zpráva. Agy z Jirgalova dvora týden po svých prvních narozeninách dokončila  JUNIOR POLISH SAMPION, když na výstavě v CHoceň/o.Wloclavek získala ocenění V1, Best Junior. GRATULUJEME!!!! 

agy.jpg

 

 

Návštěva u Derby

byli jsme navštívit naši Derby z Jirgalova dvora.. A že jsou s Etikou sestry, to opravdu nezapřou:-)

derby-a-etika-3-1.jpg

derby---etika-3-1-2.jpg

 

Etika aporty

nastal čas se pustit s Etikou do aportů.. A je moc šikovná.. Snad jí to vydrží:-)

etika-aport-bazant.jpgetika-kuna.jpg

 

Vrh A NKO slaví...

dne 27.2. 2019 oslavil svoje první narozeniny vrh A německých ohařů krátkosrstých. Nejde na to zapomenout, jak naše " malá Kirda" během krátké doby přivedla na svět dvanáct krásných štěňátek... Tak ať se Vám " Áčka" daří!! 

1m-pejsci.jpg

1m-fenky.jpg

1m-2.jpg

 

Pony vrh B

 

24.2.přišel na svět vrh B pointrů z Jirgalova dvora. No vrh.. Přišla na svět vlastně pouze jedna fenka, která dostala jméno Brita. Brita je kopií svojí maminky Xairy z Měšinské hájovny. Podobu nebo barvu s jejím otcem Anookem ze Štípek by jsme hledali marně.. No tak budeme doufat, že po něm zdědí alespoň nějaké skvělé lovecké vlastnosti:-)

1den.jpg

 

Agy MV Katowice

 

9.2. 2019 se konala v polských Katowicích Mezinárodní výstava psů. Naše odchovankyně Agy z Jirgalova dvora (  Elza z Hroudova dvora x Willy vom Gestmoor ) na ní ve třídě mladých obsadila v konkurenci pěti fenek Best Junior, dále BOB Junior a v závěrečných soutěžích ještě BIS III Junior! Tímto jejímu majiteli velice gratulujeme a děkujeme za krásnou prezentaci našeho chovu!! 

agi-katowice-2019.jpg

 

R.I.P....

 

Dne 6.2. navždy dotlouklo srdíčko naší veleúspěšné fenečky Eyry of Lady Erica. Eyra byla malá postavou, ale veliká svým srdcem... Nejde na ni zapomenout... Prostě PAN JEZEVČÍK! 

eyra-of-lady-erica.jpg

Jen malé připomenutí ze života Eyry... v červnu roku 2008 jsme si pro ni byli u manželů Filípkových v Praze. Měli jsme sice na výběr, ale volba pro nás byla jasná. Chtěli jsme štěňátko po pracovně úspěšnější Maře z Poschingeru. I jméno jsme jí mohli vybrat my. Volba padla na Eyru, kterou už Filípkovi kdysi v abecedě měli.. . Byla to pro nás čest mít konečně doma krásnou a povahově výbornou a vyrovnanou fenečku. Ještě jednou za ni manželům Filípkovým děkujeme..

eyra-odber-009.jpg

Že je i skvělým pracovním psem potvrdila hned na jaře roku 2009, kdy ze zkoušek vloh dojela domů s pohárem:-)

eyra-zkousky-vloh-kveten-2009-012.jpg

 

Mezitím začala pilně sbírat i tituly a poháry na výstavách i když měla velkou konkurenci. Na podzim roku 2009 se stala Junior Šampionem ČR.

eyra-vystava-brno-7.2.2010-1.jpg

V roce 2010 následovaly úspěšné starty na ZN a LZ. Sezonu zakončila startem na vrcholné soutěži jezevčíků na Memoriálu Rudolfa Kristla, kdy takřka bez přípravy a se 16-ti letým vůdcem dokončila na krásném 7 místě.

eyra-mrk-2010.png

Následovaly další výstavní úspěchy zakončené v polovině roku 2010 titulem Český šampion, následně Granšampion. V roce 2011 se ještě stala vítězem prestižní soutěže Slovácký pohár (BZ+LZ)  a stala se Šampionem práce ČR. Výstavně dokončila v roce 2011 Interšampiona C.I.B. a C.I.E. 

eyra_of_lady_erica_se_svoji_panickou_jeste_pred_.....jpg

Nesmíme opomenout Eyřin přínos pro chov. Eyra se stala matkou vrhu F ( po Orry z Poschingeru)  a vrhu G ( po Aston Martin Dominant Instinct). Z tohoto vrhu máme fenku Grace Star Moravia doma. 

img_4084.jpg

Eyra prostě byla vždy tou NEJ a tou i navždy v naších srdcích zůstane......

dasa-promoce-036--1-.jpg

Děkujeme za vše Eyřičko. Ať se ti tam nahoře krásně běhá a už Tě nic nebolí... Čeká tam na Tebe spousta kamarádů, se kterými jsi se po svůj život potkávala..  ať již tvůj partner Aston, syn Goofy, " sousedka" Bella, či naše Dianka.. 

eyra-10-let.jpg 

Více o Eyře zde: https://eyraofladyerica.wgz.cz/

 

DuoCacib Brno 2019

Ve dnech 2-3.2.2019 se konala v Brně mezinárodní výstava psů DuoCacib. My jako každoročně jsme ji pojali hlavně  jako milé setkání s našimi kamarády a jejich čtyřnohými přáteli. A tak náš dům opět ožil a sousedé se nestačili divit:-)

Letos jsme se těšili hlavně na návštěvu " naší" malé jezevčice Izzi Star Moravia, která nedávno náš dvorek opustila.. Bohužel dva dny jí dělily k účasti na výstavě ve třídě štěňat.. Ale je moc krásná a tak se těšíme, až ji na nějaké výstavě uvidíme. Protože je to veliká čiperka, tak se fotit dala pouze  ve spánku... :-)

izzi-3-5-mes.jpg

A co se týče samotné výstavy... No, moc nadějí jsme si my, ani naši kamarádi nedávali... Vždy je lepší být překvapen, než zklamán.. A to se nám letos opravdu potvrdilo! 

Naši CHS zastupovala mladičká maďarská ohařka Etika z Jirgalova dvora, která si v sobotu, v konkurenci pěti fenek, odnesla od německého rozhodčího p. Beyersorfa P. ocenění V1, CAJC a BOJ (na první fotce souboj o CAJC, druhá fotka souboj o BOB a třetí fotka souboj a BOJ).

V závěrečných soutěžích sice nezabodovala, ale i tak nás velice potěšila a veřte, že její pohár za BOJ večer nezel prázdnotou:-) Tímto velice děkujeme Lence Pokorné za předvedení a budeme se těšit na další spolupráci:-)

 

duocacib-2019-o-cajc.jpg

duocacib-2019-o-bob.jpg

duocacib-2019-o-boj.jpg

duocacib-2019.jpg

V sobotu večer nás čekalo milé posezení na večeři  a jako vždy panovala výborná nálada!! :-)

duocacib-2019.jpg

V neděli jsme vystavení Etiky už museli zvládnout bez Lenky... A tak jsme si od paní rozhodčí Janek ze Slovenska odnesli velice pěkný posudek a ocenění V3/5. 

V jezevčících nás zastupoval pes Chicco Star Moravia. Ten v neděli obdržel ocenění V1, CAC a tím dokončil Českého šampiona. Velice jeho majitelce Kamile gratulujeme a děkujeme za prezentaci.

Také ostatní psi našich kamarádů dostali výborná ocenění a tituly a my jim všem velice gratulujeme!! A už nyní se těšíme na další ročník, až se zase všichni potkáme a výstavu si krásně užijeme:-)

 

Etika z Jirgalova dvora 

14 měsíců... 

1-2019.jpg

1-2019-2.jpg

 

 

 

Agy z Jirgalova dvora

z Polska došla nová fotka úspěšné jedenáctiměsíční Agy .. Gratulujeme:-)

agy-11-mes.jpg

 

 

Hanácká národní výstava 

12.1. proběhla v Brně tradiční Hanácká národní výstava psů.  My jsme svoje zastoupení měli u maďarských ohařů a jezevčíků.  Naše maďarka Etika z Jirgalova dvora ve třídě mladých dostala od p. rozhodčího Havelky ocenění V. 

U jezevčíků posuzoval p. MVDr. Šlapanský. Zastupovaly nás dva naše odchovy. Nejprve Chicco Star Moravia ve třídě pracovní díky svým 10dkg navíc dostal ocenění V2 a v mezitřídě jeho sestra Charta Star Moravia si odnesla ocenění V2, res CAC. Tímto jejich majitelům K. Hrabové a manželům Jílkovým děkujeme za prezentaci a ještě jednou gratulujeme. Majitelům Sebastiana Fino Bohemia, manželům Kubíčkovým děkujeme za milou společnost. Byl to opravdu vydařený den a už nyní se těšíme na DuoCacib:-)

    stazeny-soubor.jpgCharta

stazeny-soubor--3-.jpgstazeny-soubor--2-.jpg

                                      stazeny-soubor--1-.jpgCharta,Sebastian,Chicco

 

 

 

Bergie slaví...

Je tu 12.leden...Rok se s rokem sešel a zase máme co slavit.. Bergie už má 12 let!! Dokonce na honech předčila svou chutí lovit a hledat daleko mladší psy. A stále v plném zdraví a kráse. Občas tedy nějaký ten bílý chloupek, ale to už k tomu patří.. Z boudičky na dvoře se přestěhovala do pokojíčku k topení a tak si to tu užívá.. Hodně zdraví Bery! 

bergie-2018.jpgstazeny-soubor--7-.jpg

bergie-202018.jpgstazeny-soubor--5-.jpg