Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2016

Novinky 2016




 

Krásné svátky

 

Příjemné prožití vánočních svátků a do nového roku mnoho osobních i chovatelských úspěchů Vám přeje CHS z Jirgalova dvora a CHS Star Moravia

 

prani-vanoce-2016.jpg

 


 

Vrh C BRT 4 týdny

 

stenici.jpg

 


 

Naháňky 

Letos si bordice Elba plní svoje mateřské povinnosti, tak na její místo musela nastoupit naše jezevčice Grace Star Moravia, pro kterou naháňky na černou a vysokou zvěř byly novinkou.  Nicméně brzy vše pochopila a svou práci zvládla na jedničku včetně dosledu postřelené zvěře. 

 

omice.jpg

 


 

Bergie na honech

Že je naše Bergie, která zanedlouho oslaví svoje desáté narozeniny, ve skvělé formě dokládají následující fotky z honů, kde odvádí excelentní práci. Díky Bery !

bery-hon2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bery-hon.jpg

 


 

Vrh C BRT je na světě

 

30.11.2016 přišel na svět vrh C z Jirgalova dvora v počtu šesti pejsků

elba-porod.jpg

 


 

Elba 63 den březosti

 

Co k tomu dodat? Snad jen chudák Elbička... Snad to už nebude dlouho trvat a štěníci budou v bedničce a ne v bříšku:-)

 

elba-63.jpg

 


 

Nový přírustek

 

20.11. k nám přijeli na návštěvu naši kamarádi ze Slovenska manželé Demčákovi. A něco Davidovi přivezli... Malý miloučký dáreček, který se jmenuje BRAVERY Slovakia Royal Hunter. Bravery ( Brise) je dcerou Bushe z Jirgalova dvora po mamince z českého chovu Kontra Fiery Lucifer. Chovatelkou je Barbora Melknerová z Rajky. Tímto Martě, Jožkovi a také Barunce děkujeme za to milé stvořeníčko, které se u nás hned zabydlelo a moc se jí tady líbí:-) na druhé fotce je se svojí babičkou Elbou, která má už jen týden do porodu.. 

brise.jpg

brise-a-elba.jpg

 


 

Dante poprvé na honě

 

dante6.jpgdante7.jpg

 


 

DANUBE DUO CACIB

 

Na této mezinárodní výstavě 5-6.11.2016 naši CHS reprezentoval MOK D´Cézar  z Jirgalova dvora ( Barcelona Star Moravia x Mohoskoi Móci ). 

Cézar si vedl výborně a v sobotu v mezitřídě  dostal od paní rozhodčí Vítkové titul  V1/3,CAC, CACIB.

V neděli posuzoval pan rozhodčí Navrátil a hodnocení bylo obdobné. V1/3, CAC, CACIB a k tomu ještě přidal titul BOS. Tímto Betce velice gratulujeme a děkujeme:-)

 

cesar.jpg

 

 


 

Nový odkaz

Přidali jsme na stránky nový odkaz, kde najdete chovné psy, které pochází z našeho chovu. 

Více info zde: https://bergiezchejvalskychlesu.estranky.cz/clanky/chovni-psi-z-naseho-chovu.html

 


 

Začali nám hony.. 

Začátkem listopadu pro nás začala oficiální sezona honů a naháněk. A tak již hned 5.11. bylo možné naše maďarky shlédnout při pěkné práci s drobnou zvěří na honech v Židlochovicích nebo Žatčanech. Na fotce je naše nejstarší fenka Bergie při honu v Žatčanech, která zanedlouho oslaví svoje 10 narozeniny.. 

bery.jpg

bery1.jpgbery2.jpg

 


 

Bero z Jirgalova dvora

 

Tak už nám to přišlo oficiálně. Bero z Jirgalova dvora se stal chovným psem! Bero je bratrem úspěšného Bushe z Jirgalova dvora, který žije na Slovensku v rodině manželů Demčákových. Bero je v majetku naší CHS, tak pokud budete mít zájem o krytí tímto psem, tak nás můžete kontaktovat. 

bero.jpg

 


Elba krytí

Začátkem září proběhlo krytí naší border teriérky Elby ( Daira Kham- Mi) psem z chovatelské stanice ze Stružského dvora manželů Libichových. Tím vyvoleným se stal (mimo jiné) Evropský vítěz  Barney ze Stružského dvora.  Více o něm na stránkách jeho CHS zde: http://ze-struzskeho-dvora.webnode.cz/nasi-bordici/barney-ze-struzskeho-dvora/

barney--1-.jpg

Kontrolní sono vyšetření dopadlo dobře a tak koncem listopadu budeme v naší CHS očekávat příchod na svět malých bordíků.. 

wp_20160930_001.jpg

 

elba.jpg

 


Bush z Jirgalova dvora

O víkendu 1-2.10.2016 se v Tullnu konala Mezinárodní výstava psů. Bush nastoupil v sobotu ve třídě šampionů a odnesl si ocenění V2, res CACA, res.CACIB. 

V neděli si vedl výborně a ve třídě šampionů si odnesl ocenění  V1, CACA, res CACIB. 

Tímto splnil poslední podmínku pro udělení titulů FCI: 

Mezinárodní šampion krásy C.I.B. a Mezinárodní výstavní šampion C.I.E.

Velice tímto manželům Demčákovým gratulujeme a děkujeme za krásnou prezentaci našeho chovu!! 

bush-tulln.jpg

 


Derby z Jirgalova dvora

Po dlouhé době přidáváme nové fotky naší Derby:-)

wp_20161029_019.jpg

wp_20161029_026.jpg

wp_20161029_024.jpg

 


Dessy z Jirgalova dvora

Ze severních Čech nám došly nové fotky Dessy z Jirgalova dvora ( Barcelona Star Moravia x Mohoskoi Móci )

dessy.jpg

dessy2.jpg

 

 

 

 

 

 

 


Elba a její úspěch na SK

V sobotu 17.9.2016 absolvovala naše Elba ( Daira Kham-Mi)  na Slovensku - Alžbetin dvor- chovné skúšky v brlohárení. Norovalo se dvoukolově a Elba měla v obou kolech vyháňku, to znamená první cenu! 

V celkovém pořadí obsadila šesté místo, ale z bordíků byla nejlepší a získala 2x I.cenu, titul CACT a CCT a spoustu krásných cen:-) 

286018_517598688251557_1156193122_o.jpg

 


Danny z JD ZV

Ze severní Moravy je tu opět skvělá zpráva! Danny absolvoval svoje druhé zkoušky a to zkoušky vloh. Opět byl jeho výkon přenádherný a od pánů rozhodčích si odnesl samé čtyřky! Celkově skončil s plným počtem bodů na krásném druhém místě. Gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci našeho chovu! 

danny5.jpg


Pony VZ Ostrava

O víkendu 10-11.9.2016 odjel David s Pony ( Xaira z Mešinské hájovny) na všestranné zkoušky do Ostravy. Vylosoval si los č.1, což znamená, že první den strávil na poli a vodě. Z pole si odnesla Pony pouze trojku z klidu před srstnatou, která nebyla a z vody jednu trojku z nahánění v rákosí. Druhý den opět probíhal ve čtyřkách, až po osudnou vlečku s liškou... Tam bohužel Pony zaváhala a vlečku nedopracovala:-(. Tímto její zkoušková sezona pro letošní rok končí a bude pokračovat příští rok:-) Za fotky děkujeme paní Z. Nedavaškové. 

pony1.jpg

pony2.jpg

 


Hon na kachny

A je tu pomalu podzim a s ním nám začaly hony na kachny, kterých se pravidelně Bergie i Barcelona účastní... 

wp_20160907_007.jpg

 

 

 

 

 

 

wp_20160907_010.jpg

wp_20160907_002.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


D´Cézar z JD

Dorazila nám také aktuální fotka Cézara...

cezar.jpg

 


Další super víkendíček

O víkendu 27-28.8.2016 se naše CHS opět dočkala skvělých výsledků našich odchovanců. Tak trochu nečekaně, ale o to překvapivěji přišla zpráva ze severní Moravy, kde "náš  malý" Danny z Jirgalova dvora absolvoval svoji zkouškovou premiéru a to rovnou na podzimních zkouškách pod vedením p. L. Hajného. Danny si vedl výborně a ve svých 15-ti měsících tyto zkoušky, které pořádal OMS Frýdek-Místek v plném počtu bodů vyhrál!! Tímto Petře, Michalovi, Lubošovi a Dannymu GRATULUJEME a jsme na Vás velice pyšní!! 

danny2.jpg

danny4.jpg

V neděli nás čekala Klubová výstava border teriérů, na kterou byl přihlášený Bero z Jirgalova dvora, který byl letos u nás na výcviku. Bordíky posuzoval p. Hutěčka a hodnocení bylo přísné, ale spravedlivé. Bero v otevřené třídě v konkurenci 7-mi psů se předvedl velice pěkně a odnesl si krásný posudek a hodnocení Výborná 2. Tímto splnil poslední bod pro svoji chovnost a po vyřízení nezbytných dokumentů bude tento pes v naší CHS k dispozici pro případné zájemce na krytí:-)

wp_20160828_006.jpg

bero.jpg


Dante nové fotky

Ze Slovenska nám dorazily nové fotky Danteho z Jirgalova dvora 

dante4.jpg

dante2.jpg

 


Pony trénuje 

A že ani my doma nezahálíme je vidět na videu, kde Pony trénuje na všestranky:-)

https://www.youtube.com/watch?v=F7qwuI2EW4Q

 


Víkend 20-21.8.

Tento víkend byl ve znamení úspěchu našich odchovanců zejména na Slovensku. V sobotu si na Mezinárodní výstavě v Bratislavě odnesl Bush z Jirgalova dvora ve třídě šampionů titul CAC, CACIB a BOB a dokončil tak svůj titul Grandšampion SK. Moc manželům Demčákovým gratulujeme! 

bush-bob.jpg

V mezitřídě nás reprezentoval pes D´Cézar z Jirgalova dvora. V konkurenci tří psů si odnesl titul CAC! Také Betce letí naše gratulace! 

cezar.jpg

Dále naši CHS výborně reprezentovala fena Ami Angel z Jirgalova dvora, která se účastnila Všestranných zkoušek - Pohár Klaudiusa Lukáča. V silné konkurenci tento pohár vyhrála, když za oba dva dny dostala pouze jednu trojku z ochoty na hluboké vodě. Právem pak získala i ocenění za nejlepší pole a titul CACT.  Tímto Dominikovi také upřímně gratulujeme!!!  Děláte nám všichni radost! :-)

ami-a-dominik.jpg

 


Pohár vzpomínek

O víkendu 13-14.8. se v Těšanech konal Pohár vzpomínek stávající se z Podzimních zkoušek a Speciálních vodních zkoušek. Pohár byl tentokrát věnovaný vzpomínce na kynologa p. Korciána. 

Pony nastoupila na oboje zkoušky, Agi pouze v neděli na SVP. 

Pony v sobotu  startovala s číslem 10 z celkového počtu 16-ti ohařů.  Zkoušky dokončila v I.ceně s 287 body na pátém místě. 

wp_20160813_006.jpg

V neděli nastoupila Pony s číslem 8 a Agnes s číslem 10. Na vodní zkoušky nastoupilo celkem 10 ohařů. Pony zkoušky dokončila se dvěma trojkami na celkově čtvrtém místě a Agnes s plným počtem bodů tyto zkoušky vyhrála! 

wp_20160814_035.jpg

Pohár vzpomínek v 1. ceně dokončili pouze tři psi. Pony měla stejný počet bodů jako vítězka tohoto poháru Gira Illův dvůr, obě feny jsou i chovné, tak nakonec musel rozhodnout věk. Pony byla o pár měsíců starší, což jí odsunulo na druhé místo. Třetí místo obsadil Jaromír Gratcl s MMO. 

wp_20160814_039.jpg

Video Agnes u vody si můžete prohlédnout zde: 

https://www.youtube.com/watch?v=N38Aqv2O_xg

 


KV psů Brno - Žebětín

V sobotu 30.7.2016 se v Brně-Žebětíně konala Krajská výstava psů. Ve třídě mladých měla svoji výstavní premiéru Derby z Jirgalova dvora. Od pana rozhodčího ze Slovenska p. Matyáše si odnesla velice pěkný posudek a ocenění V1, Vítěz třídy. Pony nastoupila ve třídě pracovní a opět dostala krásný posudek a ocenění V1, Vítěz třídy, Krajský vítěz. V závěrečných soutěžích si ještě vybojovala druhé místo v VII.FCI skupině:-)

fci-skupina-vii..jpg

 


Lesní zkoušky Neslovice 

 

V sobotu 16.7. se konaly v Neslovicích ( OMS Brno-město) lesní zkoušky ohařů- Memoriál Oldřicha Valeše. Na start se postavilo 8 ohařů, z toho dvě naše- POI Xaira z Mešinské hájovny a MOK Agnes z Doubravské kovárny. David pro Pony vylosoval číslo 1 a Agi číslo 3.  Pony byla následně na vlečce se zajícem, kdy přes vlečku přeběhla bachna se selátky, odvolána a Agi absolvovala celé zkoušky v plném počtu bodů a nakonec celé zkoušky vyhrála. Její provedení ohrádky za necelých 7 sekund bylo opravdu ohromující.. Stejně tak jako jiné disciplíny absolvované s neuvěřitelnou chutí:-) Těmito zkouškami také Agnes splnila poslední požadavek k uchovnění a stala se tak chovnou fenou. Tímto jejímu majiteli p. Smékalovi gratulujeme.  Více fotek, za které děkujeme Nikole Ondrové, ze zkoušek zde:http://zrajeckehoudoli.rajce.idnes.cz/Memorial_O.Valese-LZ_oharu%2COMS_Brno-mesto/

img_1585.jpg

img_1589.jpg

img_1603.jpg

 

 

 

 

 

 

 

img_1696.jpg

 


Danny JCH

Ze severní Moravy nám došla skvělá zpráva. Danny z Jirgalova dvora se stal Junior Champion Polska! Gratulujeme! 

danny.jpeg

 


Derby DKK

Došly nám výsledky DKK Derby z Jirgalova dvora: 1/1

_mg_2291.jpg

 


Štěňátka odběr

Všechna štěňátka jsou již zadaná.. Jako první se vydal do svého nového domova v Praze Hill (s modrým obojkem).  Přejeme mu hodně radosti s novými páníčky:-)

wp_20160709_019.jpg

 


Letní koupání... 

letní video z koupání skoro celé naší smečky můžete shlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=e7ty5OmtKqo&feature=youtu.be

P.S. Pro neznalce našich maďarů , tak při vylézání na břeh plave zleva: Bergie z Chejlavských lesů, Agnes z Doubravské kovárny, Barcelona Star Moravia a Derby z Jirgalova dvora. Dále na videu lze zhlédnout plavajícího bordíka Dairu Kham-Mi a kraťasku Elzu z Hroudova dvora a podél břehu běhající pointru Xairu z Mešinské hájovny:-) 

 


Sraz Chlumčany

Již tradičně o svátcích na začátku července proběhl v Chlumčanech u Plzně sraz psů, spojený s loveckým výcvikem. Naši chovatelskou stanici zastupovala pouze mladá Derby z Jirgalova dvora. Pár fotek ze srazu si můžete prohlédnou zde: https://picasaweb.google.com/112959957536645126815/6305312281973418929

 

wp_20160705_003.jpg

 


Štěňátka 7 týdnů

h.jpg

Nové fotky, které fotila naše kamarádka Nikola Ondrová si můžete prohlédnout zde: 

http://zrajeckehoudoli.rajce.idnes.cz/29.6.2016 


Norování na SK

O víkendu 25-26.6.2016 se na Slovensku v Turej Lúke konaly Mezinárodní zkoušky teriérů v norování. Kromě naší Elby se ho poprvé účastnil i její syn Bush z Jirgalova dvora. Elba se oproti loňsku zlepšila a po oba dny získala II.cenu. Bush byl na tom lépe a oba dva dny vysoutěžil první cenu a tím i tituly CACIT, CACT a CCT.

seman.jpg 

Při těchto zkouškách probíhalo i vyhodnocení  TOP teriéra roka 2015, kde Bušík obsadil krásné třetí místo! Velice manželům Demčákovým gratulujeme a děkujeme za vynikající prezentaci našeho chovu:-)

1-a-seman3top.jpg

 


Výstava Náměšť

V sobotu 25.6.2016 se konala v Náměšti na Hané oblastní výstava psů spojená s Klubovou výstavou NKO a Speciální výstavou MOK. 

Kira si ve třídě mladých v konkurenci 14 fen odnesla od pana rozhodčího Navrátila velice pěkný posudek a ocenění Výborná.

sssss.jpg

Agnes z Doubravské kovárny, která je u nás na výcviku si z mezitřídy v konkurenci 11 fen odnesla ocenění V2. Jen připomínám, že známku výborná, i když bez titulu,dostaly pouze dvě feny:-) 

 Agnes následně ještě prošla úspěšně výběrem do chovu, čímž jejímu majiteli p. Smékalovi gratulujeme a Hance Svobodové děkujeme za fotku:-)

img_1697--1-.jpg

 


Bero z Jirgalova dvora

nové fotky... 

wp_20160625_001.jpg

wp_20160625_008.jpg

 


Bush KV Týn nad Vltavou

Ve dnech 11-12.6.2016 uspořádal  KCHT v Týně nad Vltavou Dny border teriéra. Bush v sobotu absolvoval zkoušku nováčků a uspěl v plném počtu bodů! 

j-a-b.jpg

V neděli byla tradičně výstava bordíků. Psy posuzovala paní rozhodčí z Anglie a Bush si odnesl ve třídě vítězů velice pěkný posudek a ocenění V4. Gratulujeme! 

4-miesto.jpg

 


D´Cézar MVP Nitra

Ve dnech 10-12.6.2016 se v Nitře konala Mezinárodní výstava psů. Naše barvy hájil tentokrát Cézar ve třídě mladých. A že se líbil potvrzuje následující hodnocení: 

10.6.2016 - CELOŠTÁTNA VÝSTAVA PSOV  –  rozhodca - Hana Ahrens, AT:  V1/5, CAJC, Junior BOB

11.6.2016 - MEDZINÁRODNÁ VÝSTAVA PSOV GRAND PRIX SLOVAKIA  –  rozhodca - Eugene Yerusalimsky, RU :  V1/4, CAJC, Junior BOB

12.6.2016 - MEDZINÁRODNÁ VÝSTAVA PSOV DERBY WINNER SHOW – rozhodca Vlastislav Vojtek, SK:  V1/5, CAJC, Junior BOB

Tímto se z Cézara stal Slovenský šampión krásy mladých a my Betke a celé její rodině gratulujeme a děkujeme !!

zmensene-1.jpgzmensene-2.jpg

 


Bush MVP Budapešť

Ve dnech 3-5.6.2016 se v Budapešti konala Mezinárodní výstava psů. Bush z Jirgalova dvora byl nahlášený do třídy šampionů a v pátek si odnesl ocenění V1,CAC, v sobotu V1, CAC, CACIB, BOB a v neděli V1, CAC, res. CACIB. Tímto Demčákům děkujeme za vzornou reprezentaci! 

j-a-b-a-m.jpg

 


Pony Klubová výstava Konopiště

5.6.2016 se na Konopišti konala Klubová výstava Českého pointer a setter klubu. Naše Pony ( Xaira z Mešinské hájovny) nastoupila ve třídě pracovní a v konkurenci 3 fenek si od pana rozhodčího M. Johanssona ze Švédska odnesla velice pěkné hodnocení a titul V1, CAC. Tímto se nominovala do odpoledních soutěží, kde se ještě probojovala mezi 3 nejlepší pracovní psy a dále pak si opět od pana rozhodčího Johanssona odnesla ještě titul Klubový vítěz a BOS !! 

fotka-3.jpg

fotka1.jpg

fotka2.jpg

pony.jpg

wp_20160605_012.jpg

 

 


Bero ZN

5.6.2016 se v Čučicích konaly zkoušky nováčků v norování. Bero z Jirgalova dvora BRT, který je u nás na výcviku, je dokončil s plným počtem bodů a v čase 15 vteřin:-)

wp_20160625_009.jpg

 


Kira Klubová výstava

Dne 4.6. 2016 se v Brně konala KV Klubu krátkostratý ohař . Kira opět nastoupila ve třídě mladých a v konkurenci 8 fenek si odnesla od pana rozhodčího L. Mullera ocenění V3/8. 

img_7020.jpg

 


Štěňátka 4 týdny

nové video štěňátek můžete shlédnout zde: 

https://youtu.be/B8V-cLCvK2o

 

wp_20160606_014.jpg

 


Štěňátka 3 týdny

první video můžete shlédnout zde: 

https://youtu.be/zN9HvXKJOgo

wp_20160529_006.jpg

 


Kira speciální výstava NKO

29.5.2016 se v Humpolci konala SV NKO tentokrát pod záštitou Brněnského klubu NKO.  Společně Kirou nastoupilo ve třídě mladých 18 fenek. Kira si odnesla od pana rozhodčího Dvořáka krásné hodnocení a známku V2/18. Více fotek Kiry s poděkováním Lucce Pajerové zde: 

https://plus.google.com/photos/103522341903485828477/albums/6290181661960020449

Celkové výsledky zde: 

http://www.kratkosrstyohar.cz/files/prilohy/m_zprava/41-346-01--QE5whM.pdf

img_7027.jpg

 


Bush lesní zkoušky

 

V sobotu 28.5.2016 se konaly Klubové lesné  skúšky malých plemien v PZ Vajnory - Bratislava.  Bush po týdením tréninku tyto zkoušky vyhrál, získal titul CACT, CCT, Klubový vítěz! Moc tímto zdravíme na Slovensko a velice GRATULUJEME!! 

lesky_n.jpg

ls_n.jpg

 


Kira klubová výstava

21.5.2016 se také konala Klubová výstava NKO na Kačině u Kutné hory. Naše Kira byla nahlášena do třídy mladých a v konkurenci 10 fenek dostala od pana rozhodčího Nováka  ocenění V3/10. 

p4300027.jpg

 

 

 

 

 

 

 

p4300028.jpgp4300035.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 


 

D´Cézar klubová výstava

21.5.2016 se konala Klubová výstava stavačov  v Ranch Davidov v Dunajskej Lužnej. Na výstavu bylo nahlášeno celkem 50 MOK. Cézar nastoupil ve třídě mladých a od pana rozhodčího Buby si odnesl ocenění V1, CAJC, Klubový vítěz mladých a Junior BOB. Gratulujeme!! 

13238884_1075229552524902_8603931820058951787_n.jpg

p1030027.jpg

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bero z Jirgalova dvora ZV

14.5.2016 uspořádal OMS Břeclav v Dolních Dunajovicích zkoušky vloh pro ohaře a malá plemena. Naši chovnou stanici zastupoval BRT Bero z Jirgalova dvora, který je u nás na výcviku. Bera k nám dovezli teprve před 12-ti dny, tak jsme ho narychlo přihlásili tam, kde ještě měli na vlohách místo. Shodou okolností to bylo právě tam, kde jinak Bero bydlí. Pro Bera to byla zkoušková premiéra, na které si vedl velice dobře a až na trojku ze stopy živé zvěře zkoušky dokončil se samými čtyřkami v I.ceně  s celkem 145 body.

A protože nám předvedených psů přibývá, tak jsme se rozhodli, že založíme novou rubriku- Předvedení psi: 

https://bergiezchejvalskychlesu.estranky.cz/clanky/predvedeni-psi.html

wp_20160514_010.jpg

 


Máme štěňátka !

Den 11.5. nebyl jen narozeninovým dnem Barcelony, ale také dnem narození vrhu H našich jezevčíků. Grace se stala poprvé maminkou a přivedla na svět čtyři pejsky. Jednoho v barvě černé s pálením a tři červené s příměsí. 

wp_20160511_006.jpg

wp_20160512_003.jpg

 


Barcelona narozeniny

Dne 11.5.2016 oslavila Barcelona a celý vrh B Star Moravia svoje 5-té narozeniny.  Barunce i jejím sourozencům přejeme všechno nejlepší do dalších let! 

 

10711033_10202103356819580_5213298935391727069_n.jpg

 


Bush výstava Lučenec

O víkendu 7.5.2016 se v Lučenci konala Národní výstava psů a 8.5.2016 Mezinárodní výstava psů. Náš odchovanec Bush z Jirgalova dvora na ní získal od pana rozhodčího p. Matyáše v sobotu titul V1, CAC, Víťaz Slovenska a BOB. V neděli si od pana rozhodčího p.Kubaĺa odnesl ocenění V1, CAC, CACIB a BOB.  Marta měla při předvádění svoji premiéru a my jí tímto velice gratulujeme, že to tak pěkně zvládla:-)

bush-na-stole.jpg

uzsi-vyber-bush.jpg

 


Pony KV Slavkov

V sobotu 7.5.2016 se konala ve Slavkově u Brna Klubová výstava anglických ohařů. Pony ve třídě pracovní si odnesla titul V1/3 CAC. Za krásné fotky děkujeme Nikole Ondrové:-)

img_9291.jpg

img_9300.jpg

 

 


 

Kira a Pony ZV

wp_20160430_020.jpg

V sobotu 30.4.2016 se konaly na OMS Brno-město zkoušky vloh ohařů a malých plemen. Celkově nastoupilo 8 malých plemen a 16 ohařů, z nich dvě byly naše - Pony a Kira. Pro Kiru to byla zkoušková premiéra. Zvěře bylo v honitbě víc než dost( hlavně zajíců) a i přesto, že naše holky neměly tu možnost na nich moc potrénovat, tak si vedly obě výborně. Kira sice prvního zajíce trošku prohnala, ale druhého krásně vystavila, postoupila a uklidovala, tak se jí známka zprůměrovala na trojku. Nakonec to byla pouze ta jedna jediná trojka, kterou ze zkoušek dostala. Pony předvedla překrásné hledání ve stylu plemene, pěkné vystavení i postoupení jak pernaté, tak srstnaté a zcela zaslouženě si odnesla samé čtyřky. A protože je již chovná, tak zkoušky s plným počtem 228 bodů vyhrála. Kira s 225 body obsadila krásné sedmé místo. 

wp_20160430_016.jpg

 


 

Budeme mít štěňátka !

Tak a je to tady! Po roce opět bude na našem dvoře veselo. Krytí Grace Star Moravia s Artexem z Raholin se podařilo a Grace se stane v polovině května maminkou..  V případě Vašeho zájmu o malé jezevčíka, nás můžete kontaktovat na tel 606 183 293. 

fot3c5c.jpg

fotc6ab.jpg

 

 


D´Cezar,Dante,Donna ZV

23.4.2016 nám došly skvělé zprávy ze Slovenska. Naše Jirgalátka ve svých 11 ti měsících úspěšně složili zkoušky vloh. Dante a Donna v I.ceně  a D´Cézar v II.ceně. Moc všem vůdkyním gratulujeme! Máme z Vás radost! 

image5.jpg

 


Kira  a Derby svod

16.4. v Nových Bránicích proběhl svod loveckých psů. Ohaře posuzoval MVDr. Šrámek  a obě naše fenky - NKO Elza z Hroudova dvora - Kira a MOK Derby z Jirgalova dvora svodem úspěšně prošly. 

Ze Slovenska nám došly zprávy, že také Donna  a D´Cézar z Jirgalova dvora úspěšně prošli svodem... :-)

 

 


 

NV Ostrava

9.4. 2016 se konala NV v Ostravě. Naše barvy hájila NKO Elza z Hroudova dvora - Kira ve třídě mladých, POI Xaira z Mešinkské hájovny - Pony ve třídě pracovní a náš odchovanec MOK Danny z Jirgalova dvora ve třídě mladých. 

Nejlépe si vedla Kira. Ta od pana rozhodčího p. Mullera získala ocenění V1, CAJC, BOJ a BOS. V odpoledních soutěžích ještě vybojovala v konkurenci všech BOJ FCI VII.skupiny titul Junior BIG!! Tímto děkujeme Lucce Pajerové za předvedení Kiry v závěrečkách

Pony si od pana rozhodčího Piskaye odnesla titul V1, CAC a Danny od p. Mullera ocenění VD. 

img_4107--2-.jpg

 


D´Cezar a Dante 

První víkend v dubnu patřil mezinárodní výstavě v Nitře. Účastnil se jí Cézar, který si po oba dny odnesl ocenění V2 a také Dante, který dostal VD.  Oba brášci nejenže poprvé se spolu utkali v kruhu, ale také se vlastně viděli poprvé od té doby, co opustili náš rodný dvorek:-) Jak si " povykládali" se můžete podívat zde: https://youtu.be/O007137EQds

 


 

Dante z Jirgalova dvora

Z Bratislavy nám došla fotka Danteho, jak trénuje postoj na výstavu..  Je pravdou, že od té doby, co jsme ho viděli naposledy v Brně, tak se velice zlepšil:-)

image1.jpg

 

 


 

Bush a jeho ocenění

Tak to tak vypadá, že tu budeme psát pouze o úspěších našeho odchovance Bushe z Jirgalova dvora..  V soutěži o výstavně nejlepšího jedince OPEN SLOVAKIA DOG DUP 2015 získal Bušík ocenění za Nejlepšího jedince BRT a také ocenění za Nejlepšího jedince i z mezinárodních účastníků výstav plemene BRT na slovenských výstavách..!! Opět velmi GRATULUJEME!! 

bush-dog-cup.jpg

bush-open-dog-cup.jpg

 

 


Bush BOB

19.3.2016 Bušík absolvoval na Slovensku Klubovou výstavu teriérů. Ve třídě šampionů si odnesl od pana rozhodčího Kubíka ocenění V1, CAC, Danubius víťaz a BOB !! Moc manželům Demčákovým i Bušíkovi gratulujeme!! 

 

danubius-vitaz--1-.jpg

 

 


Pony DKK

 

14.3.2016 jsme se vydali s naší Pony alias Xairou z Mešinské hájovny do dalekých Litoměřic na vyšetření DKK.  K naší velké radosti má Pony DKK 0/0 neboli A/A.

 

fotd3b.jpg

 


 

Bush se stal poprvé otcem! 

12.3.2016 se náš odchovanec Bush z Jirgalova dvora stal poprvé otcem. Fenečce z Košic se narodily 4 fenky a 2 pejsci. Gratulujeme! 

 

busmeni.jpg

 


 

Dianka narozeniny

 

Dne 26.2.2016 by naše Dianka ( Angel My life) oslavila svoje třetí narozeniny... Nikdy na Tebe nezapomeneme Dianko...

dianka23.jpg

 


 

Xaira z Mešinské hájovny

 

Ani náš malý Poník přes zimu nezahálí a cvičí.. Video je z prvního aportu s liškou. Odkaz zde: https://www.youtube.com/watch?v=_yHwRYckl6U

 

fot3546.jpg

 


 

Danny a ´D Cézar

 

Došly nám nové fotky Dannyho ze severní Moravy a ´D Cézara z Trenčína...

denny.jpgDanny(vpravo)

cezar3.jpg

 

 

 

 

 

 

                   ´D Cézar

 

cezar2.jpg´D Cézar

 


 

Výstava DuoCacib Brno

 

O víkendu 6-7.2. 2016 proběhla v Brně mezinárodní výstava psů DuoCacib. My jsme ji tentokrát vynechali a jeli jsme jen povzbuzovat naše odchovy. V sobotu hájili naše barvy mezi maďary ve třídě dorostu fenka Dona a pejsek Dante z Jirgalova dvora. Oba však hlavně díky svému předvedení obdrželi ocenění Nadějný. V něděli už nahlášení nebyli.  Mezi bordíky náš chov reprezentoval Bush z Jirgalova dvora, který si v sobotu odnesl ocenění od německého rozhodčího V1, CAC, CACIB a v neděli od slovenského rozhodčího V1, CAC, CACIB a BOB. Tímto manželům Demčákovým opět gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci! 

busik.jpg

 


 

Bush Šampionem krásy

 

bush-ss.jpg

 


 

Ami Angel se stala maminkou

 

Tak trochu opožděne přicházíme s novinkou, že koncem minulého roku Ami přivedla na svět šest malých maďárků:-) Všichna štěňátka jsou již zadaná. Gratulujeme!

 

img_2432.jpg

 


 

Výlet na Slovensko

 

O víkendu 16-17.1.2016 jsme byli na Slovensku. A to hlavně kvůli krytí Berety Apoli Gwen, kterou má jistě každý spojenou s vítězstvím na Memoriálu Karla Podhajského v roce 2014. A tak jestli vše dobře dopadne, tak v polovině března spatří světlo světa vrh H z Jirouškova dvora:-) Otcem štěňátek by se měl stát Navaro Jay Slovak Base ( vlevo)

bereta3.jpgnavaro.jpg

Po úspěšném krytí jsme zajeli povzbudit naše odchovance Bushe a ´D Cezara z Jirgalova dvora na výstavu do Nitry.  Bush opět nezklamal a odnesl si ocenění V1, CAC, CACIB a BOB.

bush-z-jirgalova-dvora.jpg

´D Cézar ve třídě dorostu si v sobotu odnesl ocenění VN1 a v neděli VN1 a v odpoledních soutěžích třetí místo ze všech dorostenců! Velice gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci!

dante2.jpg

dante3.jpg

V neděli jsme zajeli zkouknout naše štěňata Danteho a Donu, kterým s jejich loveckým výcvikem pomáhá Jožka Demčák. Obě štěňátka jsou moc šikovná, stejně tak jako jejich majitelky a máme z nich hroznou radost.

dante-a-dona.jpg

Tímto děkujeme manželům Demčákovým za milou společnost, kterou nám po oba dva dny dělali a zde je alespoň malá ukázka toho, jak to u nich doma vypadá když se připravuje krmení a fotka dua Hunter a Komisz při vystavování křepelky:-)

h-b-k.jpg

h-k.jpg

 

 


 

 

 Bergie 9 roků

 

12.1.2015 oslavila naše Berynka devátý rok svého života. V létě ji postihly vážné zdravotní problémy, ale nyní hlavně díky našemu veterinárnímu lékaři MVD. Viktorovi Dvořákovi je již opět veselá a plná života.Věříme že tomu tak bude i nadále:-)

 

sam_3969.jpg

 

 


 

Národní výstava Brno

 

9.1.2016 proběhla v Brně národní výstava psů. Naši smečku zastupovala na své premiéře Kira ( Elza z Hroudova dvora). Ta si v konkurenci 4 fenek ve třídě mladých odnesla od pana rozhodčího MVDr. Piskaye velice pěkný posudek a ocenění V1,CAJC a BOJ.

kira.jpg

No a Pony (Xaira z Mešinské hájovny) si ze své druhé výstavy v životě odnesla v konkurenci 6-ti pointrů titul V1,CAC, NV a BOB. Děkujeme panu rozhodčímu MVDr. Šimkovi za velice pěkný posudek. 

img_9225.jpg

U bordíků nás zastupoval pouze náš odchovanec Bush z Jirgalova dvora manželu Demčákových ze Slovenska a ten si od pí Tiché odnesl titul V1,CAC,NV a BOB. Tímto Jožkovi a Martičce gratulujeme a děkujeme za reprezentaci:-)

busik.jpg

Více fotek našich psů od naší kamarádky Lucky Pajerové zde: https://picasaweb.google.com/112959957536645126815/NVBrno912016