Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2015

Novinky 2015

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Smutná zpráva

 

Tak jak to tak někdy bývá, ne každý den je růžový.. Přijdou i dny černé.. Tím se pro nás stal datum 26.12.2015, kdy jsme během naháňky přišli i jednu z našich bordiček, o naši malou Dianku. I přes to, že u nás nebyla ani tři roky a psů máme plný dvůr, zůstalo po ní veliké prázdné místo, jak na dvoře, tak v našich srdcích.. Nikdy na Tebe  nezapomeneme Dianko..

 

img_6388.jpg

diana.jpg

 


 

Krásné svátky

 

Všem našim kamarádům a známým přejeme krásné vánoce a do Nového roku jen to nejlepší !!

 

prani-2015.jpg

 


 

Štěňátka vrh D

 

Občas nám dojde nějaká fotka štěňátek našeho vrhu D z Jirgalova dvora...  Moc jejich majitelům děkujeme a budeme se těšit na další fotky či videa

dante-z-jirgalova-dvora.jpg Dante ( černý obojek )

Derby( žlutý obojek )derbicek.jpg

danny-z-jd.jpgDanny (zelený obojek)

´D Cézar (modrý obojek) cezar.jpg

dona.jpgDona(bez obojku)

 


 

Sezona honů a naháněk

 

Tak jako každým rokem i letos jsme se s našimi čtyřnohými přáteli účastnili několika honů na drobnou i černou zvěř.  Letos měla svoji premiéru na honech na drobnou zvěř naše pointra Pony a vedla si velice dobře. No a svoji premiéru na naháňce na černou zvěř měla také naše jezevčice Grace. I ona svoji novou úlohu zvládla dobře.  Velice děkujeme našim přátelům a známým, kteří nás na lovy pozvali a my jsme mohli ukázat, že naši psi jsou dobrými loveckými pomocníky.

 

artie-a-barcelona.jpg

 


 

Pony PZ

 

Dne 10.10.2015 pořádal OMS Brno- město podzimní zkoušky ohařů.  Pony si na nich vedla velice dobře a celé zkoušky absolvovala ve čtyřkách, pouze na přinášení kachny z hluboké vody dostala trojku.

 

_mg_5945.jpg

 

 


 

Úspěchy našich odchovanců 

 

na Slovensku

 

Velké úspěchy slavili také naši odchovánci na Slovensku. Začneme u BRT Bushe z Jirgalova dvora. Ten s Jožkou nejdříve absolvoval zkoušku odvahy teriérů, které dokončil na krásném druhém místě.

 

busch.jpg

 

Hned další víkend absolvoval zkoušku z brlohárení, kde si vedl skvěle a získal samé čtyřky a titul škrtič. Tyto kvality potvrdil i na následujících zkouškách v brlohárení,  kde dosáhl ještě lepšího času a lišce dal hrdlo:-)

 

busch2.jpg

 

Dalším úspěšným psem na Slovensku je fenka MOK Ami Angel z Jirgalova dvora. Ta letos společně se svým majitelem Dominikem Černákem dosahuje skvělých výsledků. Nejprve na výstavě dokončila Grang šampiona SK za což jí gratulujeme!

Co se týče práce, tak i tam Ami dosahuje skvělých výsledků.  Začátkem července nastoupili společně na Pohár  M. Koriča ( vodní práce + jarní zkoušky). Pohár dokončili v I.ceně.

 

12003026_1696172390612831_5275108951685771410_n.jpg

 

V poloviče července Ami absolvovala a úspěšně i dokončila svoje první všestranné zkoušky v I.ceně a titulem CACT!

Začátkem září Ami odběhla Memoriál Jozefa Kadleca, který opět úspěšně dokončila v I.ceně s titulem res. CACT a nominovala se tímto na Memoriál Kolomana Slimáka, který je vrcholovou mezinárodní soutěží ohařů na Slovensku. Hodně štěstí Dominiku!

 

12009821_1696171870612883_200142165747304027_n.jpg

 

Tímto děkujeme Dominikovi i Jožkovi za vzornou prezentaci našeho chovu!!!! :-)

 


 

Grace Star Moravia

 

6.9.2015 v Hrusicích u Prahy absolvovala naše fenka jezevčíka zkoušky z norování.  K našemu velkému a milému překvapení tyto zkoušky se samými čtyřkami a v čase 7 sekund vyhrála! Tímto patří náš veliký dík naší kamarádce Hance Kaprové, která ji na zkoušky připravila a také ji na nich předvedla. Díky Hani! Tím také splnila poslední podmínku pro udělení titulu Český šampion!

A pokud všechno dobře půjde, tak v naší CHS již brzy budou běhat malí jezevčíci:-)

 

img_0046.jpg

 

 


 

Anny Charlote PZ

 

5.9.2015 jsme se vydali s naší odchovankyní Anny Charlote z Jirgalova dvora na podzimní zkoušky na OMS Prostějov. Anny si vedla dobře a zkoušky absolvovala v 1. ceně  s 292 body a skončila celkově na 2. místě. Tímto dokončila poslední zkoušku chovnosti a vrátila se zpět ke svému pánovi do Ratíškovic:-)

 

anny-pz-2.jpg

anny-pz.jpg

 

 



Štěňátka 8-9 týdnů

 

Mezi osmým a devátým týdnem nás postupně naše štěňátka opustila. Do svého nového domova jako první odjel do Bratislavy pejsek s černým obojkem Dante. Po něm následovala fenečka s fialovým obojkem Dessy, která odjela do rodiny do Ústí nad Labem. Fenečka s červeným obojkem Dajuna odcestovala do Německa a hned po ní fenečka s béžovým obojkem Dust pro změnu do Polska. Následující víkend nadešel čas pro fenečku bez obojku Donnu, která taktéž odjela do Bratislavy. Jako předposlední odjel pejsek se zeleným obojkem Danny do Ostravy a jako poslední nás opustil pejsek s modrým obojkem D´Cézar do slovenského Trenčína.  Přejeme všem našim štěňátkům mnoho štěstí v nových domovech a jejich novým majitelům, aby jim jejich malý parťáci dělali jen a jen radost:-). Nám doma ji teď bezesporu dělá malá Derby:-)

derby.jpg

donna.jpg

 

 

dajuna.jpeg

11709961_501366166699097_2574783340720972083_o.jpg

 

 

 

 

 

 

 

dessy-2.jpg

danny.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

d--cezar.jpg

 

 


 

Těšanský hastrman

 

 

V sobotu 18.7. proběhl v Těšanech první ročník Těšanského hastrmana, což jsou zkoušky z vodní práce a k tomu ještě nějaké "vylepšené" Jaromírovy disciplíny, kde jde hlavně o to, aby jsme se dobře pobavili. Což letos určitě vyšlo:-) David nastoupil s Anny Charlote z Jirgalova dvora v týmu maďarských ohařů, společně s Martou s Hunterem, Lenkou s Goby, Růženou s Dolarem a ještě jedním odchovánkem CHS Artemis Morávia. V tomto složení skončili celkově na 3 místě z celkového počtu 9 družstev. Individuálně Anny zkoušky udělala díky limitní známce z přinášení kachny v II.ceně.  Celá akce byla velice vydařená a za vše je potřeba poděkovat Jaromírovi Gratclovi, který tuto megalomanskou akci celou zorganizoval. Klobouk dolů a děkujeme Jaromíre:-)

 

tesansky-hastrman2.jpg

 

tesansky-hastrman.jpg

 

 


 

Štěňátka 7 týdnů

 

Krátké video, jak si štěňátka hrají můžete shlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=XWij6pNq-Q8

 

dsc02872.jpg

 


 

Štěňátka 6 týdnů

 

O víkendu nás přijela navštívit majitelka otce štěňátek Móciho z Budapešti. Díky ní máme pár fotek v postoji, za které jí moc děkujeme:-) Všechna štěňátka už mají svoje jména i svoje budoucí majitele. A už je také s konečnou platností rozhodnuto, že žlutá fenka Derby zůstává doma:-)

Všechny fotky můžete shlédnout zde:

https://picasaweb.google.com/112959957536645126815/BarcelonaVrhD6Tydnu#

 

dsc02799.jpg

 

 


 

Štěňátka rostou..

 

Druhé focení proběhlo v 5 týdnu díky Peti Dohnalové.. Na fotky se můžete podívat zde: https://picasaweb.google.com/112959957536645126815/BarcelonaVrhDZJirgalovaDvora5Tydnu

 

dsc_8623a.jpg

dsc_8669a.jpg

 

 


 

 

První focení proběhlo díky návštěvě Jarky Křivánkové z Klatov. Na fotkách mají štěňátka 12 dní a my Jarušce za ně velice děkujeme. Odkaz na fotky je zde:https://picasaweb.google.com/112959957536645126815/BarcelonaVrhDZJirgalovaDvora2Tydny

 

karta-stenatka.jpg

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Štěňátka

 

  Krytí se zadařilo a tak Barunka 21.5.2015 přivedla na svět svůj první vrh, 5 feneček a tři pejsky.

 

barunka-stenatka-po-narozeni.jpg

 


 

 

Nová členka smečky

 

 V květnu rozšířila řady naší smečky fenka německého krátkosrstého ohaře- Elza z Hroudova dvora. Vzhledem k tomu, že máme doma Elbu, tak jsme ji přejmenovali na Kiru. Kira je krásná bílá bělouška a David ji dostal darem od svého známého p. Josefa Hroudy, který je jeho věrným fanouškem, co se týče zkoušek a všeho, co k myslivosti patří.  Velice mu tímto za jeho milý dárek děkujeme a  doufáme, že o Kiře ještě bude slyšet:-)

 

elza.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elza2.jpg

 


 

Krytí Barcelony

 

 V březnu nám začala Barcelona hárat.. Po delším zvažování jsme se ji nakonec rozhodli nakrýt.. Psa na krytí jsme vybrali v Maďarsku. Stal se jím zkušený Mohoskoi Móci.

 

banner_cz.jpg

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Barcelona fena roku 2014 !

 

V březnu proběhla klubová schůze, na které byla naše Barcelona vyhlášena již druhým rokem po sobě fenou roku maďarského ohaře. Spolu s ní ocenění dostal také David a to Vůdce roku 2014! Všem, kteří na tamto ocenění jakkoliv podíleli velice děkujeme.

 

img_8863.jpg

 


 

Únorová procházka

 

 O víkendu 6-7.2.proběhla v Brně mezinárodní výstava psů. My jsme nic nehlásili, jen jsme se byli podívat a pozdravit naše přátele. Po výstavě jsme vyrazili spolu s naším kamarádem Jurajem Lihositem ze Slovenska, který má sestru naší pointřice Pony - Xannu z Mešinské hájovny a také jedinou zástupkyni na výstavě plemene Sain - Geirmanský ohař krátkosrstý - Etoile. Celou procházku dokumentovala krásnými fotografiemi Lucka Pajerová, za které jí moc děkujeme. Na fotkách je kompletní naše snečka, sestávající se z MOK  Berynky a Barunky (Bergie z Chejlavských lesů a Barcelony Star Moravia), BRT Elby a Dianky (Dairy Kham-Mi a Angel My Life z Jirgalova dvora), jezevčice Grace Star Moravia a pointří slečna Pony (Xaira z Mešinské hájovny). A společně s nimi jsou tam také Jurajovy Xanna z Mešinské hájovny a Etoile de la Fai de Boisel. Pro neznalé.. naše Pony na rozdíl od Xanny a Etoile nemá obojek:-) Na všechny fotky se můžete kouknout zde: https://plus.google.com/photos/103522341903485828477/albums/6113223064985241169?banner=pwa

 

prochazka-7-2-2015.jpg

 

Narozeniny...

 

 12.1. oslavila svoje narozeniny matka všech našich potomků maďarského ohaře - Bergie z Chejlavských lesů. Ve svých osmi letech vypadá velice pěkně a těší se pevnému zdraví a velké vitalitě.. Všechno nejlepší Bery ! :-)

 

 

V měsíci únoru budeme mít těch oslavenců více.. V první řadě 2.2. slaví svoje třetí narozeniny vrh MOK - vrh A z Jirgalova dvora. Jmenovitě to jsou: Ashian, Ari, Anny Charlotte, Ami Angel, Abby, Aida, Ariana, Amy a Ava. I k nim letí naše gratulace!

 

20120225_009.jpg

 

13.2. oslaví svoje páté narozeniny vrh MOK - vrh A Star Moravia a tak také Artimu, Altovi, Archimu, Arnymu, Astonovi, Akimovi, Amy, Arance a Arise přejeme jen to nejlepší:-)

 

sdc13498.jpg

 

A konečně 26.2. budou slavit bordíci, konkrétně vrh A z Jirgalova dvora, jmenovitě Al Campo, Atrey, Asco a naše maličká Dianka:-)

 

dsc_0189.jpg

 

 

Malá rekapitulace roku 2014

 

Protože nám nastal nový rok, tak je potřeba trošku shrnout ten předešlý... No a ten byl hlavně ve znamení úspěchů naší odchovankyně MOK Barcelony Star Moravia. Po úspěšném absolvování nominační soutěže se dostala na Memoriál Richarda Knolla a následně i na Memoriál Karla Podhajského. Blíže o jejím úspěchu se už rozepisovat nebudu, vše si je možné přečíst v Novinkách 2014. Teď jen můžeme prozradit, že díky těmto jejím úspěchům i letos obdrží titul Nejlepší fena maďarského ohaře KCHHMO a David si zcela zaslouženě odnese ocenění pro nejlepšího vůdce roku 2014. V jeho 21 letech opravdu krásné ocenění... Už nyní se těšíme na březen a členskou schůzi:-)

 

10711033_10202103356819580_5213298935391727069_n.jpg